фото ілюстративне
Показник кількості пожеж, які щодня виникають у житловому секторі - залишається на стабільно високому рівні. Як наслідок – в рази збільшується число загиблих людей, кажуть рятувальники.

Зокрема, з початку 2019 року на Рівне нщині виникло 838 пожеж на яких виявлено загиблими 21 людину, ще 11 отримали травми різного ступеню важкості.

Зазвичай, причиною виникнення займань у помешканнях громадян є нехтування самими ж людьми елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, нерідко для обігріву власних домівок люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

Читайте також: На Рівне нщині пожежа забрала життя чоловіка 

Заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до людей з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби "101", евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber