фото ілюстративне
Проект щодо забезпечення закладів середньої загальної освіти Рівного сучасними ілюстрованими посібниками та наочними матеріалами з домедичної допомоги подали на "Громадський бюджет".

Кожен посібник складається з двох розділів - основного та додаткового і базуються на сучасних Європейських протоколах, що широко запроваджуються в Україні, з акцентуванням уваги на ключових їх моментах. Посібники містять багато наочних ілюстрацій та графічних алгоритмів. Інформація чітко систематизована, структурована, легка та цікава для сприйняття і запам'ятовування.

Перший посібник присвячений власне основам базової підтримки життя та допомозі при основних патологічних станах, що можуть загрожувати життю чи здоров'ю, основам медичного сортування. Другий посібник присвячений допомозі при травмі. 

Читайте також: У Рівному хочуть облаштувати частину території біля Пагорба Слави для гри в страйкбол 

Автор проекту зазначає, що отримані знання дозволять, у випадку необхідності, виконати невідкладні дії, спрямовані на врятування та збереження життя постраждалого  в наслідок травми, що загрожує життю та мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров’я.

"Уявіть собі, що тисячі школярів нашого міста щороку пройдуть подібні навчання, отримавши сучасну теоретичну базу та закріпивши її на практиці на уроках "основ здоров'я" чи "захисту вітчизни", шкільних курсах.", - пише автор проекту. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber