Хочуть танцювати і співати, але ніде. Жителі села Рогачів, що у Рівненському районі нарікають на старий клуб. Приміщення потребує ремонту і не отоплюється. Місцева молодь їде у сусідні села, шукати кращого. У сільській раді пояснюють, допомогти не проти, але не має грошей. Про реалії культурного життя на селі, далі.

Дискотека 90-их. Так танцювали кілька десятків років тому у сільських клубах. Часи змінились. Не ті вже люди, мода, музика. Незмінними лишились лише деякі клуби. Один з таких знаходиться у селі Рогачів, Рівне нського району.

Завідуюча клубом показує стареньке приміщення, яке вже давно потребує ремонту. Двері, стіни, деякі меблі, все ще з часів відкриття. Поміняли лише вікна. Отоплення теж не має. Жінка додає, село перспективне. На свята у клубі збирається до пів сотні людей.

Селяни кажуть, ремонт би не завадив. Клуб старенький.

Бронниківський сільський голова пояснює, грошей для ремонту клубу у селі Рогачів - не має. На рахунку сільської ради лише 120 тисяч гривень.

Ми його зробили по можливості. Ми його забрали бо це навіть не наше приміщення було. Що ми там могли - то ми витягнули. З дорогою душею я б його зробив. Ви у нас у Бронниках клубу не бачили. Стоїть розвалений теж. Ми на даний час нічого не можемо зробити бо яке фінансування? У нас на сьогоднішній день на рахунку - 120 тисяч, у сільській раді. Що можна робити? - розповідає Бронниківський сільський голова Олександр Білецький.

Щоправда є й такі місцеві мешканці, кому відсутність ремонту у клубі абсолютно не заважає. Мовляв, приміщення є, що ще треба?

Клуб потрібен не лише заради дискотеки. У приміщенні діють гуртки, де займаються діти. Хочуть збиратись і люди старшого віку аби співати.

Дивіться також: кілометри пішки: жителі села Рогачів, що біля Рівного, просять маршрутку

Люди вірять, що ситуація зміниться. Якщо у містах закладів для цивілізованого культурного відпочинку не бракує, то у селах залишився лише клуб. А останній, зазвичай, як кажуть в народу " на ладан дихає", не залишаючи сільській молоді та місцевим мешканцям жодного шансу культурно провести вечір.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber