На постійному контролі в прокуратурі області перебуває стан додержання законодавства у сфері земельних правовідносин.

Рішенням господарського суду Рівне нської області задоволено позовну заяву Сарненської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного Управління Держгеокадастру в Рівне нській області до Кам’янської сільської ради та одного з приватних підприємств Рокитнівського району про визнання незаконним і скасування рішення сесії, визнання недійсним договору оренди, повернення земельної ділянки площею 12,7 га вартістю 212 тис. грн. та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Підставою для пред’явлення зазначеного позову місцевою прокуратурою стало те, що передача земельної ділянки відбулася без розроблення проекту землеустрою та проведення обов’язкових земельних торгів, що суперечить земельному законодавству.

Крім того, орган місцевого самоврядування, укладаючи договір оренди землі з приватним товариством вийшов за межі наданих законодавством повноважень, оскільки земельна ділянка належить до земель сільськогосподарського призначення державної форми власності, а відповідно право розпорядження нею належить Головному Управлінню Держгеокадастру у Рівне нській області.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівне нської області. 

Читайте також: Рівне нські правоохоронці затримали злочинця, якого шукали більше року

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber