Запашні дині та персики, яскраві кавуни і навіть черешня. Звідки привезені і як відрізняється ціна сезонних ласощів на місцевих ринках в порівнянні з минулим роком - далі.

Пані Марина вже близько 10 років продає фрукти і ягоди. Продавчиня розповідає, що найдорожчими в цьому році були черешні.

Вони були від 80 до 120 гривень. Цього року дуже мало черешень, в Закарпатті затопило не має і тільки з Мелітополя була, за того так дорого.

Продавчиня додає, цього року ціни подекуди високі. До прикладу, за 1 кг кавуна доведеться заплатити - 7 гривень, за ту ж вагу дині - 15 гривень. Минулоріч ціна була вдвічі меншою.

Все позатоплювало і в Херсоні дуже мало тоже врожаю, дуже мало, дуже погані врожаї, ніде нічого нема.

Попри високу ціну рівняни купують сезонні фрукти та ягоди.

І четвертинку кавуна жінці купив, дуже любить його, дуже добрий, солодкий, вже мушу брати по любій ціні, аби добрий був, - говорить покупець Юрій.

Втім продавці на ринку запевняють, що це лише початок сезону. Далі - ціна впаде.

Зараз тільки початок сезону. Є тенденція до того, що ціна потихеньку падає, закупочні ціни там 20-30 копійок потихеньку знижуються. Ну наскільки, що потім буде, коли піде ґрунтовий кавун подивимося, шо буде, ґрунтовий зазвичай завжди дешевший, ніж полоний.

Різницю в ціні з попередніми роками помічають усі покупці. Одні готові платити більше, інші - ні. Та все ж кажуть, головне - якість.

На ринку є вибір, є вибір низької ціни, є висока. Фрукти, які я беру я якістю задоволений, - каже покупець В'ячеслав.

На вартість сезонних фруктів і ягід впливають перш за все погодні умови, адже від них залежить урожай, а ще країна, звідки вони завезені Втім, продавці на місцевих ринках запевняють, до середини вересня ціна на літні ласощі впаде. 

Дивіться також: яка вона, перша екопарковка у Рівному?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber