Безпека понад усе. У Рівному поліцейські проводять пізнавальні бесіди для найменших мешканців нашого міста та їх батьків. Щовечора інспектори зустрічаються із дітьми у дворах багатоповерхівок. Заходи проводять в рамках акції “Безпечний двір - безпечне місто.

Так, поліцейські разом із дітьми інсценували подію, нібито малеча залишається сама вдома і незнайомі вимагають відчинити двері. Такі пізнавальні зустрічі інспектори проводять із дітьми у кожному дворі. Також розповідають про правила дорожнього руху та інше.

Дуже багато викликів приходять, що зникла дитина. Можуть діти просто знаходитися в когось із своїх знайомих і вони забувають попередити батьків, ми також про це говоримо. Щоб діти розповідали батькам,куди вони йдуть лишали координати, - розповідає інспектор відділу зв’язків з громадськістю УПП Рівне нської області Ірина Іняхіна.

Пізнавальні бесіди поліцейські проводять у рамках акції "Наш двір — наша фортеця". Розмова відбувається в ігровому форматі, з моделюванням ситуацій та безперервним спілкуванням з патрульними.

Я дізнався, як правильно переходити дорогу, і дізнався, як треба поводити себе при їзді на велосипеді.

Також кожен охочий зміг познайомитись зі службовим автомобілем, спеціальними засобами та спробувати себе у ролі поліцейського.

Читайте також: Богдана із Сарненщини потребує допомоги небайдужих

Про безпеку потрібно думати завжди, особливо дітей. І вдома батькам варто постійно нагадувати, як потрібно поводитися у тій чи іншій ситуації. Рівняни ж кажуть, діти спілкуючись із поліцейськими швидше візьмуть до уваги інформацію та прислухаються до порад.

По перше цікавіше, що патрульні із ними. І діти зазвичай чужих людей краще слухають. Вдома батьки також вчать, а це їм цікаво, ось скільки зібралося.

В рамках акції поліцейські відвідали майже усі двори нашого міста та поспілкувалися із маленькими рівнянами.
 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber