Здоровий сон є основою хорошого самопочуття, високої працездатності і гарного настрою. Сьогодні ми хочемо тобі нагадати кілька простих правил для того, щоб спати міцно і легко прокидатися.

Рекомендації для здорового сну і швидкого пробудження

1. Намагайся не вживати важкої їжі на ніч. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 3 години до сну.Просто випий перед сном трохи води і лягай спати на порожній шлунок. Ти побачиш, що якість сну значно покращиться.

2. Перед сном прийми прохолодний душ. Такий душ відмінно змиває всі негативні емоції. Йогин не радить приймати гарячий душ, адже він точно не забезпечить тобі міцний глибокий сон.

3. До хорошого сну також має в своєму розпорядженні вечірня ароматерапія. Перед сном ти можеш запалити ароматичну лампу з коханим маслом.

4. Фахівці також не радять спати головою на північ. В Індії ніхто так не спить, і цьому є певні причини. Багато людей в Індії вірять, що таке положення тіла уві сні не сприяє хорошому кровообігу.

5. Перед сном фахівці радять сісти і пару хвилин подумати про прожитий день. Задумайся, що корисного ти зробив. Йогин нагадує про те, що наші життя не вічні і у всіх нас є свій термін, який необхідно прожити гідно.Перед сном постарайся відкласти в сторону все те, що тебе турбує. Відклади також і телефон, дай своєму розуму розслабитися і підготуватися до сну.

6.Бажано привчити свій організм вставати без будильника. 

Вченні впевненні, що всі ті звуки, з якими ми прокидаємося, визначають перебіг нашого дня і життя в цілому. Різкі звуки будильника не сприяють гарному настрою і самопочуття.

7. Фахівці радять при пробудженні спочатку повернутися на правий бік, а потім встати з ліжка. Це пов'язано з тим, як працює наш організм.

8.Прокидайся з посмішкою. Ми повинні бути вдячні за те, що ми прокинулися, адже величезна кількість людей засинають, але вже не прокидаються. Також в Індії радять потерти руки і злегка доторкнутися до очей. Це відмінно пробуджує організм і допомагає йому остаточно прокинутися.