Зловмисники викрали з причепу вантажівки 105 плазмових телевізорів, вартістю два мільйони гривень, та збиралися переправити до сусідньої держави.

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України, працюючи над розкриттям злочину, встановили інформацію про групу осіб, яка готується до скоєння іншого кримінального правопорушення.

Семеро чоловіків, двоє з яких українці, один азербайджанець і четверо білорусів, віком від 33 до 45 років, які в минулому притягувалися до відповідальності, зорганізувалися у стійку групу для вчинення злочинів.

Зокрема, оперативники ДВБ НПУ встановили, що зловмисники збираються скоїти крадіжку майна в особливо великих розмірах, з подальшим переміщенням викраденого до Республіки Білорусь.

Вночі, 21 липня,  викрита група проникла на територію охоронюваної стоянки і в подальшому шляхом зрізу тросів та зламу дверей викрала з причепу вантажного автомобіля «IVEKO» 105 плазмових телевізорів марки «PHILIPS». Через паркан чоловіки перевантажили викрадене майно до своєї автівки, опломбували замки дверей, завчасно підготувавши фальшиву документацію на техніку.

За попередніми підрахунками вартість краденої продукції становить майже 2 мільйони гривень. Однак нажитися зловмисникам не вдалося.

Завдяки професійним та злагодженим діям працівники Рівне нського управління ДВБ НПУ, працівники карного розшуку та сектору реагування патрульної поліції Сарненського ВП, Управління патрульної поліції області затримали всіх учасників злочинної групи, не давши їм змоги перетнути кордон України.

Читайте також223 737 гривень в наплічнику: у Рівному оперативно затримали крадіїв

У фігурантів вилучено поцуплені телевізори, радіостанції, документи, 1 тисячу доларів США, 10 тисяч гривень, оргтехніку, опломбовуючі пристрої, 3 автомобілі, підроблені документи на викрадену техніку.

Всіх учасників групи затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Всім сімом зловмисникам слідчі Сарненського відділу поліції повідомили про підозру у вчиненні злочину. Також слідчі підготували клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber