фото ілюстративне
Фото у соняшниках. На Рівненщині люди знайшли чудову локацію для фотознімків. Неподалік обласного центру цвіте поле соняшників. Люди не можуть проїхати повз квітів сонця. Автомобілі зупиняються. Бо нині ці поля є ідеальною фотозоною.

У ці дні саме пік цвітіння соняшника. Він є символом Сонця, праці, достатку, сили і добробуту. В Україні квітка з далекого континенту прижилася дуже швидко.

Аграрії кажуть, соняшники набирають все більшої популярності в області. Найбільше площ ними засаджено у Радивилівському, Дубенському та Рівне нському районах. Є на Рівне нщині два підприємства по переробці соняшника.

У нас в області упродовж останніх років сіється соняшник на площі 24.5 - 24 тисячі гектарів. У цьому році посіяно 23 600. Соняшник, якщо взяти 20 років назад то там тільки одиничні господарства сіяли для власних потреб по 10-20 гектарів, а зараз 24 тисячі то ясно, що вона отримала популярність, - розповів заступник директора департаменту агропромислового розвитку Рівне нської облдержадміністрації Володимир Самсонюк.

Рівне нчани облюбували дані поля, як чудову фотозону. Соняшники ростуть вздовж дороги Рівне - Луцьк. Люди придивляються де найліпше зупинитись і зробити фото.

Небояться пробиратись крізь високі квіти аби вибрати найкращу локацію. Кажуть, зараз тут особливо красиво і фото виходять чудові.

До слова, соняшник - шанована в народі квітка. За повір'ям він має захисні властивості. Його прийнято саджати на вулиці біля будинку. А також дана квітка є орієнтиром на місцевості. Бо навіть у хмарну погоду капелюшок соняшнику показує, де перебуває зараз сонце відносно горизонту.  

Читайте щеФедій, Сулімата, Злата: якими іменами називають рівняни своїх малюків

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber