Кожен, у кого були довгі стосунки, знає, що сексуальне життя пари не завжди знаходиться на одному і тому ж рівні. Іноді хочеться займатися сексом по кілька разів на день, а іноді цього не трапляється місяцями. Люди можуть не хотіти сексу через стрес, стомлення, негативного досвіду, від того, що голову займають більш насущні проблеми і інтереси.

Але іноді людині просто стає нудно - і партнер, перш пристрасний і ініціативний, все частіше «відвертається до стіни». Саме час обговорити ситуацію. Головне - робити це в доброзичливій манері, адже ваша мета не звинуватити або виправдатися, а зробити вас обох щасливішими через різноманітний і класний секс.

Масаж

Масаж і ароматерапія відмінно підійдуть для пробудження чуттєвості. Спробуйте поставитися до процесу серйозно: не просто пом'яти п'ять хвилин шию партнера з думкою «цікаво, вона вже збудилася?», А купити масажне масло, створити приємну атмосферу в спальні (комфортна температура, свічки, ароматичні палички, розслаблююча музика). Зосередьтеся на прелюдії: нехай метою буде не подальший секс, а то, що відбувається зараз, ваш контакт з тілом коханої людини.

Спільне прийняття ванни теж дає широкий простір для творчості. У багатьох виробників інтимної косметики в лінійці є класні штуки для водних ігор.

Несподівані локації і екстрим. Локації можуть бути самі різні: кафе, примірочна, порожній пляж, ваш припаркований автомобіль - коротше, все, на що вистачить сміливості і фантазії. Головне - пам'ятайте, що це все-таки історія про приховану публічність: поважайте особистий простір інших людей. Ну і дотримуйтесь, будь ласка, техніки безпеки.

Спільний перегляд порно. 

Очевидний спосіб, якого уникають багато пар через збентеження і страху, що партнер не зрозуміє. Головне - не тиснути, якщо зустрінете різку відсіч (адже для когось це дуже інтимний процес). Але якщо відчуєте інтерес, вперед! Підійде щось, що збуджує вас обох, або можна спробувати категорію, до якої хочете підштовхнути кохану людину. Не забувайте про обережність: не варто врубать жорсткий BDSM або ролики з страпон, якщо до цього ви неекспериментували навіть з ляпасами.

BDSM! Легкі варіаціїігор в підкорення здатні змінити сексуальний контекст і не на жарт завести вас обох.

Плюс, з постійним партнером розслабитися і довіритися буде набагато простіше. Почніть з малого: зав'язування очей, обмеження рухливості, шльопанці, жорсткий секс. У секс-шопах продаються набори БДСМ - для новачків: наручники, пов'язки на очі, пір'я для лоскоту. Всі ці штучки виконують скоріше декоративно-психологічну функцію: ви не зможете надійно зафіксувати руки партнера наручниками з рожевим хутром або заподіяти біль милим батогом, але відчути смак процесу та зрозуміти, чи приносить він кайф, вийде.

Обережно: це затягує.

Секс-іграшки. Сучасні вібратори привабливих футуристичних форм і яскравих кольорів викликаютьу більшості людей один позитив. Щоб вибрати відповідну іграшку, запитуйте у консультантів магазинів (якщо соромитеся, можна онлайн) і читайте огляди секс-блогерів.

Рольові ігри. Багато людей відмовляються від рольових ігор, тому що відчувають себе якось безглуздо, але спробуйте відключити голову і просто включитися в процес. Секс в парі стає нудним, тому що втрачається елемент гри: ви добре знаєте тіла один одного і використовуєте звичні сценарії. А збуджує якраз відчуття новизни, заборонени - так працює наш мозок. Не відмовляйтесобі в задоволенні заарештувати кохану дівчину або вилікувати свого чоловіка нетрадиційним способом.Секс-шопи сьогодні пропонують костюми на будь-який смак, а деякі варіантиви можете організувати самостійно: той же «костюм вчительки» знайдеться в гардеробі у більшості жінок.

Експериментуйте! Вдихнути життя в усталені сексуальні відносини - це набагато крутіше, ніж зраджувати коханій людині.