Як молода, так і зріла шкіра потребує обов'язкового догляду. У першому випадку можна обійтися більш лайтовими процедурами, у другому - не помилитися і вибрати серед великого різноманіття методик саме ту, яка зможе впоратися з вашою проблемою.

Розглянемо топ-5 найбільш ефективних процедур для омолодження шкіри.

1. Ультразвуковий ліфтинг

Одна з улюблених процедур багатьох пацієнтів - ультразвуковий ліфтинг - омолоджує, стимулює синтез колагену у зв'язковій структурі і в шкірі. Процедура абсолютно безболісна і не вимагає подальшої реабілітації, так як шкіра не пошкоджується. Після ультразвукового впливу спостерігається легке почервоніння, яке проходить через пару годин. Ефект проявляється поступово і може зберігатися до 1,5 року. Єдине обмеження - перегрівання шкіри. Протягом двох тижнів необхідно утриматися від відвідування лазні або сауни.

2.Підтяжка обличчя нитками

Ліфтинг нитками приголомшливо підтягує шкіру, стимулює вироблення колагену і тривало зволожує шкіру. Проводячи нитки через зв'язки під шкірою можна отримати ефект омолодження не тільки самої шкіри, але і зв'язів. Реабілітаційний період становить від 3 до 7 днів, в залежності від індивідуальних особливостей пацієнта. Перший час буде виникати відчуття хворобливості і скутості на обличчі, тому важливо дотримуватися рекомендацій фахівця. Після першої процедури ефект зберігається до року, при повторному сеансі - до двох років.

3.Шліфування шкіри на різних фракційних лазерах

Лазерні методики - найбільш ефективні інструменти омолоджування, які завжди забезпечують виражений результат. Залежно від стану і типу шкіри фахівець підбирає найбільш підходящий метод корекції вікових дефектів. При виборі лазера можна домогтися приголомшливого ліфтинг-ефекту і позбутися від зморшок і пігментації. Курс становить 3-4 процедури 1 раз в 2 місяці. Після фракційної шліфування лазером спостерігається виражений набряк і почервоніння. Однак варто пам'ятати: саме лазер має найдовшу хвилю (10 500нм), що забезпечує максимальний ефект омолодження. Після процедури зменшується глибина зморшок, йде пігментація, підтягується овал обличчя.

4. Голчатий радіохвильової ліфтинг

Високоточний вплив радіохвилі, яка на сучасних апаратах подається через голки, дозволяє домогтися бажаного перетворення за короткий термін і за мінімальний реабілітаційним період. Після впливу зникають зморшки, розширені судини, пігментація, шкіра підтягується і набуває здорового вигляду. Нетривалий час може турбувати відчуття печіння і почервоніння, в цілому реабілітація становить близько трьох днів.

5. Плазмотерапія

Унікальна методика забезпечує потужне оновлення шкіри, за рахунок ін'єкцій власної плазми пацієнта, збагаченої тромбоцитами. Плазма вводиться на рівень підшкірно-жирової клітковини і стимулює роботу стовбурових клітин. Після плазмотерапіі нормалізується кровообіг, поліпшується обмін речовин, відбувається глибоке природне омолодження без ризику відторгнення і алергічних реакцій. Процедура дає ефект ліфтингу з допомогою стимуляції синтезу колагену, вироблення власної гіалуронової кислоти і активізації обміну речовин. Шкіра починає працювати, як ніби їй 25 років. Для досягнення оптимального ефекту достатньо 3-4 процедур 1 раз на місяць. Після 40 років курс плазмотерапіі слід обов'язково проходити раз на рік.