Якщо розглядати сережки, то стане зрозуміло: серед сотень красивих моделей не так просто вибрати і придбати щось для себе. Тому тим, хто тільки починає збирати свою колекцію, для початку варто орієнтуватися на три базових варіанти.

Сережки-гвоздики або Пусети 

Це прості і базові рішення, якщо в якості вставки обраний один світлий камінь. Найбільш універсальною є прозора вставка - діамант або циркон. Пусети з таким елементом поєднуються абсолютно з усім: від спортивних костюмів - до елегантних суконь на вихід. Причому вони актуальні в будь-яку пору року: їх зручно носити і влітку, і взимку під шапку або хустку.Якщо класичні гвоздики вже є, можна вибрати сережки з якимось нестандартним елементом: кольоровим каменем, фігуркою, вставкою з емалі. Будьте уважні: якщо ви купуєте вироби з дорогоцінним камінням, їх застібки повинні закручуватися на різьбу - в цьому випадку ви ніколи не втратите прикрасу.

Сережки-кільця: ще один універсальний варіант

 

Тим, у кого ще немає сережок у формі кільця, стилісти радять зупинитися на виробах з невеликим або середнім діаметром - до одного сантиметра. Такі рішення теж універсальні і підходять під все. А ось кільця з великим діаметром - це вже прикраси, які вимогливі до загального стилю, виду одягу і образу. Вони помітні, в якійсь мірі навіть зухвалі, тому що дозволяють створювати цікаві сміливі образи, які не залишаються непоміченими.

Сережки-ланцюжок: для красивого силуету шиї 

Сережки виконані у вигляді ланцюжків, - це прекрасний вибір для тих, хто хоче візуально подовжити шию, зробити її більш витонченою і тендітною. Вони чудово виглядають з короткими стрижками, високими зачісками, які відкривають вуха. Великий плюс і в тому, що такі ювелірні прикраси радують різноманітністю, і покупці можуть вибрати:

  • Ланцюжки без будь-яких зайвих деталей - вони тонкі і помітні тільки з близької відстані. Підходять для ділових, класичних, святкових образів.
  • Вироби з камінням і різними підвісками. Тут варіантів маса: від одного каменю - до розсипи деталей, прикрашених емаллю і вставками.
  • Асиметричні моделі. Такі вироби зараз знаходяться на піку моди: елементи в них розташовані по-різному, тому в однієї сережки камінь може бути вгорі, а в іншої - внизу.