Відтворення доби Київської Русі прямо під відкритим небом, військовий бій та ремесла давніх історичних часів – як на Рівненщині влаштували фестиваль живої історії.

13 липня на березі річки Горинь поблизу села Хотин, що на Рівне нщині відбувся історико-культурний фестиваль «Погорина».

На фестивалі відтворили добу Київської Русі. Відвідувачам демонстрували одяг і зброю тих часів. Водночас туристи змогли постріляти з лука, кинути списа. Також створені майстер-класи з ковальства та гончарства. Родзинкою фестивалю став бій лицарів «лава на лаву».

«Основна ідея фестивалю — розвиток туризму. Зокрема, приваблення людей на городища — місця древніх поселень, а таких на Рівне нщині багато, зокрема, поблизу села Хотин, де ми і проводимо «Погорину». Вона також лягає в канву побудови в Рівному човна вікінгів – «Дракара», – наголосив організатор фестивалю Юрій Ойцюсь.

В рамках заходу учасники могли долучитися до створення гончарних, тканих, ковальських та інших ремесел давніх історичних часів. Охочі також побували в образі воїна з мечем та щитом, брали участь в театралізованих екскурсіях та прогулянках довкола території місцевого городища.

Наприкінці фестивалю на учасників чекало музичне виконання українського гурту «Бурдони Черна» із Чернівців.

До теми: куди піти і що побачити у Рівному з 15 по 21 липня (ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber