Найчастіше ми притягуємо людей саме своєю щирою, широкою посмішкою на все обличчя. Деякі люди так заразливо і красиво посміхаються, що не закохатись просто неможливо.

Начебто все ми знаємо, що потрібно робити для того, щоб зберегти гарні білі зуби:

  • Ретельно чистити їх вранці, ввечері і після їжі.
  • Користуватися зубною ниткою і ополіскувачем для рота.
  • Регулярно проходити профілактичні огляди у стоматолога.

Начебто нічого складного. А ти впевнена, що нічого не втрачаєш? Здорові гарні зуби можна зберегти ще й за допомогою правильно підібраного харчування.

Шкідливі для зубів продукти 

  • Газована вода.Можливо, ти не раз бачила експерименти, які ясно показують, у що перетворюється практично будь-який предмет після тривалого впливу тієї ж кока-коли. Цією водою та іншими кислотами газованої води можна не тільки зіпсувати фігуру, але і емаль своїх зубів. Нагадуємо, що зуби псуються навіть від дієтичної версії цього напою.
  • Солодощі. Звичайно ж, не всі солодощі однаково шкідливі для зубів, проте є такі, від яких варто відмовитися раз і назавжди. До них відносяться всі ті, які довго залишаються в роті, наприклад, всі жувальні цукерки і льодяники.
  • Цитрусові. У цитрусових міститься величезна кількість кислот, які руйнують зуби не гірше шоколаду та солодкої вати. Не варто, звичайно ж, повністю відмовлятися від улюблених апельсинів, мандаринів і грейпфрутів. Просто пам'ятай про те, що після їх вживання необхідно відразу ж прополоскати рот водою.

Корисні продукти для зубів 

Овочі.Особливо такі, як брокколі або цвітна капуста. Соковиті хрусткі овочі не тільки допоможуть твоєму травленню, але і добре очистять зубну емаль.

Молочні продукти. Це головне джерело кальцію. Сир, творог і кефір містять багато кальцію при низькому вмісті кислот. Саме кальцій робить наші кістки щільними і міцними.

Риба.Риба і устриці особливо багаті фосфором. Він, як і кальцій, забезпечує нормальний ріст кісток і підтримує їх цілісність.

Продукти, багаті вітаміном С.Такі продукти, як морква, перець, ківі і полуниця, впливають на здоров'я нашої порожнини рота. Вони відповідають за цілісність ясен.