При сучасному ритмі життя досить важко встигати все і відразу. Завантажені різними справами, ми все частіше відсуваємо здоров'я на другий план, мимохідь рятуючись від короткочасних недуг таблетками та іншими ліками швидкої дії. А чи знаєш ти, які наслідки мають на організм, здавалося б, корисні препарати, в тому числі і таблетки від високого тиску при їхньому постійному вживанні?

Як знизити високий тиск 

Доктор Євдокименко пояснює, що артеріальний тиск не має певної норми абсолютно для всіх. 120/70 - це не обов'язковий показник, а статистично найбільш близький до норми. Перш ніж панікувати, побачивши інші цифри, переконайся, що не належиш до гіпотоніків або гіпертоніків, у яких з дитинства тиск трохи занижений або завищений.

Збільшення тиску на кілька одиниць при сильних емоційних сплесках або при фізичних навантаженнях, навіть якщо мова йде про просту ходьбу, - явище абсолютно нормальне. Знай, що в умовах сильної моральної напруги і при відсутності фізичної розслабленості ти не отримаєш вірний прогноз.

Для того щоб твій показник відповідав дійсності, перед виміром потрібно обов'язково посидіти в розслабленому стані 5-10 хвилин, а безпосередньо при вимірюванні ні в якому разі не можна розмовляти.

Таблетки

Постійний прийом таблеток загрожує погіршенням пам'яті і розумових процесів. Більш безпечним способом відновлення роботи кровоносних судин є помірні фізичні навантаження.

Плавання і скандинавська ходьба мають найбільш позитивний вплив на організм при порушеннях артеріального тиску.

Також хорошим варіантом для нормалізації тиску будуть трав'яні чаї із заспокійливим ефектом, такі як пустирник, м'ята, валеріана, ромашка, глід, меліса, календула та інші ...

Ми бажаємо тобі і твоїм близьким міцного здоров'я і довгих років життя.