фото ілюстративне
Вона підкорила Париж. Її манеру співу намагаються наслідувати іноземці, а відомі українські зірки записують з нею кліпи. Все це про 83-річну жительку Рівненщини Домініку Чекун. Вона володіє унікальним голосом. Знає автентичні, народні пісні, яких її навчила мама.

Домініка Чекун для рідних та односельців просто баба Даня. Ця жінка все своє життя співає, виконує автентичні поліські пісні, яких навчилася у своєї мами.

Жіночки прийдуть до мами на вечорки та співають. А я запам'ятовую. А вони вже співають.

Пані Домініка проживає на хуторі неподалік Зарічного. Не зважаючи на свій поважний вік, тримає худобу, веде господарство. І не розуміє, як можна жити без пісні.

От я дома топлю, а жінка йде і каже як тобі добре, ти все співаєш. Кажу а чому ж мені не співати, а що ж мені робити, мовчати чи що.

Наразі камери та велика увага людей - для пані Домініки звичне діло. До неї постійно приїздять іноземні делегації. Вони слухають, вона співає. А нещодавно Домініка Чекун співала на фестивалі у Парижі. Там берегиня поліського фольклору виконувала пісні своїм унікальним вокалом.

Ой добре, та проїхалася самольотом. Ой добре.

Домініка Чекун знає більше 150 народних пісень. Береже їх і передає молоді. І цим самим збагачує культурну спадщину Полісся.  

Читайте ще: рівнян запрошують на "Свято вулиці Поштова"

Будьте з нами: Facebook Youtube Instagram Viber