Такі заходи прийняли у період боротьби із американським білим метеликом.

Нині популяції цього карантинного шкідника спостерігаються на території Гощанського району, Бугринської та Бабинської об’єднаних громад, вздовж траси на Сарни.

Відомо, що в області цей шкідник з’явився у 2017 році. Наймовірніше він попав з Півдня через транспортні засоби, при перевезенні сільськогосподарської продукції та промислових вантажів. Зважаючи на кліматичні зміни, у нас в області склалися сприятливі умови для їх розмноження.

Саме тому фітосанітари області закликають мешканців бути уважними та не відноситися до цього халатно. У разі виявлення популяції цього шкідника необхідно своєчасно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівне нській області (м.Рівне , вул. Гагаріна, 39, тел.: (0362) 466 167.

Читайте також: на центральній площі Рівного роздавали троянди (ФОТО)

На територіях, де виявлено шкідників встановлюють карантин. Там працівники Держпродспоживслужби проводять фіто санітарні заходи на виявлення, локалізацію й ліквідацію американського метелика. Ефективними є механічний та біологічний способи. Необхідно зрізати гніздо шкідника на дереві та обробити біопрепаратами.

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber