Нині на Дубенщині тривають зйомки повнометражного фільму-фентезі «Джура Королевич».

2-го липня у Тараканівському форті розпочалися зйомки повнометражного художнього фільму «Джура Королевич». Лицарська фентезі-казка створюється кінокомпанією «Кобза фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Про це інформують на сторінці ДержКіно України у facebook.

Кінопроект фільму «Джура Королевич» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисером картини є Anton Goida, авторами сценарію – Сергій Гаврилюк, Сергій Ухачевський, Кіра Волкова і Юлія Чернявська , за участі Брати Капранови.

Джура-Іванко у день свого шістнадцятиріччя дізнається, що він є сином короля Юрія Хороброго і що має очолити вирішальну битву зі Злом. Узурпатор престолу Егерт, який підступно і за допомогою чар вбив Юрія, понад усе бажає позбутися спадкоємця, щоб стати абсолютним володарем. І єдине, що дозволяє світу Добра перемогти – це здатність Іванка слухати своє серце, вчиняти відчайдушні та навіть жертовні вчинки.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко побажав творцям картини успішних зйомок і зауважив: «Під час конкурсного відбору Держкіно проект цього фільму отримав найвищий бал експертів у своїй категорії. Тож ми покладаємо на цю картину великі надії, бо як показує досвід, сьогодні якісні фільми такого жанру мають значний глядацький потенціал в Україні».

Оператор-постановник фільму – Сергій Головащук, художник-постановник – Шевкет Сейдаметов, продюсери – Олег Щербина та Юлия Чернявская.

До роботи над стрічкою залучені популярні українські актори: Максим Cамчик, Таїсія-Оксана Щурук, Аліна Коваленко, Вячеслав Довженко, Олексій Вертинський, Віталій Салій, Костянтин Темляк, Олександр Кобзар, Михайло Кукуюк, Євген Олійник, Олексій Тритенко, Дмитро Рибалевський, Володимир Ращук та інші.

Читайте ще: найцікавіші фестивалі Рівне нщини у липні

За традицією, у перший знімальний день, після першого відзнятого кадру режисер разом з членами знімальної групи розбили на щастя тарілку. Окрім с. Тараканів (Дубенський р-н, Рівне нська обл.), зйомки також будуть відбуватися у Коростишівському р-ні (Житомирська обл.) та Києві.

Реліз фільму в Україні запланований на 2020-ий рік. 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber