Йога, купальські обрядодійства, катання на конях, майстер-класи та фаєр-шоу – на Рівненщині 6-7 липня відбудеться фестиваль «Буща папороть 2019»

Святкування вже стало традиційним для села Буща Здолбунівського району і щороку збирає чимало охочих.

Фестиваль об’єднує в собі екологічні, оздоровчі, спортивні, музичні, творчі, виставкові та інші культурно-розважальні програми в стилі «етно».

У програмі заходу купальські обряди святкування Івана Купала – одягання «Марени», пускання вінків на річку Збитинку, хороводи та запалення вогнища.

Окрім цього, учасникам показуватимуть майстер-класи народних майстрів та пригощатимуть борщем, кулішем та продуктами бджільництва.

Наступного дня, 7 липня, ранок для учасників фестивалю розпочнеться із «Ранкової роси». Це руханки, флешмоби, заняття з йоги та фінал турніру з міні-футболу. По тому відбудеться толока народних умільців та «Вогнецвіт» - мистецька програма за участю творчих аматорських колективів Рівне нщини.  

Родзинкою заходу стане спеціальний гість програми – український етно-гурт «Дуліби».

До проведення етно-фестивалю долучилися багато учасників та організаторів. Це і місцева влада, Національний природний парк «Дермансько-Острозький», волонтери та місцеві жителі.

Нагадаємо, символом етно-еко дійства «Буща-Папороть» є рідкісний реліктовий вид, занесений до Червоної книги України, – папороть гронянка багатороздільна. Єдине відоме місцезростання її на території національного природного парку «Дермансько-Острозький» знайдене саме в околицях села Буща.

Читайте ще: мандруємо разом: туристична Рокитнівщина (ФОТО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber