Щодня потрапити під колеса ризикують мешканці мікрорайону Тинне у Рівному, який розділений навпіл автодорогою „Київ - Чоп”. Через інтенсивний рух кожен перетин проїжджої частини на вулиці Січових Стрільців стає потенційно небезпечним. Навіть коли ви ступаєте на пішохідний перехід.

За два останніх роки тут 4-рази збивали людей – на щастя, ніхто не загинув, утім, деякі постраждалі назавжди стали інвалідами. Нещодавня автопригода, яка сталась наприкінці листопада, поклала до лікарні двох дівчаток – вони повертались зі школи додому.

Ольга Яцюк нажахана автопригодами, які регулярно стаються на цьому пішохідному переході. Найбільше жінка переживає за свого маленького сина-школяра, який боїться переходити дорогу в цьому місці.

Що таке страх бути збитим, знає пенсіонерка Віра Михалюк. Вона дивом лишилась живою коли на пішохідному переході зіткнулись два легковики.

В руках у Віри Михалюк список – у ньому прізвища тих, хто трагічно загинув, намагаючись перейти дорогу в цьому місці. Місцеві кажуть: багатьох смертей не було б, якби тут встановили світлофор – як на інших ділянках траси „Київ - Чоп”. Про страшну статистику ДТП на цій ділянці дороги, знають і в обласному управлінні ДАІ. Тут кажуть, що вже намагалися підняти питання про необхідність встановлення світлофора, та грошей на це чиновники не знайшли.

Вартість питання – 100 тисяч гривень. Саме стільки потрібно, щоб встановити світлофор, - повідомили в облавтодорі. Шукати ці гроші шляховики обіцяють після звернення мешканців Тинного.

Яким буде це рішення, залежить від бажання можновладців знайти 100 тисяч гривень на встановлення світлофора. Поки ж мешканці Тинного готують колективне звернення в усі можливі інстанції і сподіваються, що з появою світлофора на цьому пішохідному переході більше нікого не зіб’ють.