Уже майже півроку рівненські правоохоронці проводять слідчі дії з в’язнем Городищенської виправної колонії, який зізнався у вбивстві 15-річної давнини. Нагадаємо, 49-річний Василь із села Пісків Костопільского району, який відбуває довічне ув’язнення, написав явку з повинною.

Він зізнається, що у 1996-ому році в лісовому масиві у Костополі вбив 19-річну Оксану Банацьку. До цього зізнання в обласному управлінні міліції поставились з пересторогою. Слідчі припускали, що таким чином Василь прагне дещо змінити своє одноманітне життя за ґратами. Втім, уже зараз правоохоронці переконані, що Василь їх не обманює адже такі деталі, які він розповідає, міг знати тільки справжній вбивця.

У липні 1996-ого року це вбивство наполохало весь Костопіль. Задушену напівроздягнуту дівчину знайшли в рівчаку неподалік річки Замчисько. Мотивом цього вбивства, кажуть у міліції, були сексуальні збоченні.

Передати цю справу до суду правоохоронці сподіваються в кінці цього або на початку наступного року. Втім, у будь-якому випадку, поспішати слідчі не будуть.