Через це у місті зупинились десятки ліфтів. Це перший під’їзд багатоповерхівки на вулиці Романа Шухевича, 18. Тут уже тиждень не працює вертикальний транспорт. Невідомі зловмисники, відігнувши двері під’їзду, зайшли всередину та проникли в ліфтову кімнату. Присутність крадіїв диспетчер помітив надто пізно.

З ліфтової кімнати крадії викрали мідні котушки. Без них ліфт працювати не може. Найбільше через це страждають мешканці верхніх поверхів, особливо, люди похилого віку.

У Рівному ліфтове обладнання крадуть майже щодня. Найбільше потерпають мешканці мікрорайону Північний. Остання крадіжка тут трапилась минулої ночі. Щоб ліфт знову запрацював – необхідно встановити нові котушки. Коштують вони 700 гривень плюс робота – це ще 50 гривень. Шукати ці гроші має власник ліфтів – зазвичай, це житлово-комунальні підприємства або об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

У міліції сподіваються, що невдовзі крадіжок поменшає. Оперативники встановили особу одного підозрюваного, зараз шукають його спільника.

Працівники міліції закликають рівнян не бути байдужими до проблеми крадіжок ліфтового обладнання. Якщо у під’їзді ви помітили підозрілих осіб, негайно дзвоніть в чергову частину за номером телефону 102. Можливо, саме ваш дзвінок допоможе затримати зловмисників.