Все життя мрієте про чотирилапого друга і зважилися завести собаку? Яку породу вибрати, якщо у вас вдома живуть діти? Розглянемо 5 порід сімейних собак.

Собака друг людини. Це незаперечний факт. Психологи кажуть, коли діти живуть разом з тваринами, вони виростають чуйними та добрими людьми. Також завести собаку для дітей рекомендують, якщо дитина сором'язлива або переживає сильний стрес.

№1 Золотистий ретривер

Золотистий ретривер - шикарна порода для сім'ї навіть з маленькими дітьми. Ретривери виводилися, як мисливські собаки. Щоб по дорозі собака не з'їла дичину, ретриверів виводили без гена агресії. Тому собаки даної породи довіряють всім і обожнюють всіх: людей, собак, котів. У США цю собаку традиційно вважають найбільш сімейною, тому у зразкової сім'ї обов'язково повинен бути ретривер у дворі.

pic Плюси: обожнює всіх на світі.

Мінуси: собака велика і хоч у неї спокійний характер, і вона може жити в квартирі, їй потрібен простір. Пес довгошерстий, готуйтеся вимітати шерсть з усіх куточків будинку. Не захистить у разі атаки іншої собаки і злодія. Максимум - залиже до смерті.

№2 Лабрадор

Лабрадори - короткошерсті. Можуть бути золотими, чорними і шоколадними. Чарівна порода. Сімейна на всі 100%. Обожнює всіх на світі і готова всім служити. Вони люблять бігати, стрибати, грати, носитися з дітьми, плавати. За темпераментом сангвініки. Дуже активна собака.

pic Плюси: заради ігор з дітьми собака готова на все.

Мінуси: дуже активна собака, тому їй не підходить життя в квартирі. Або ви будете приділяти багато часу вигулу. Вимагає фізичних навантажень, щоб вигнати «шило». Інакше в будинку буде розруха від того, що пес сумує.

№3 Пудель

Шалено розумна собака. За дослідженнями вчених, пудель має найвищий IQ серед собак. Недарма їх вибирають для виступів в цирку. Всі команди вони схоплюють на льоту. Ці собаки люблять проводити час зі своїми господарями і грати з дітьми. А з дресируванням впорається навіть дошкільник.

pic Плюси: можна вибрати розмір на будь-який смак. У породи є королівський пудель, малий пудель, карликовий пудель. Підходять алергікам, так як майже не линяють.

Мінуси: щоб собака була красива, потрібно стежити за шерстю. Купувати спеціальні шампуні, вичісувати і стригти, а це все виливається в копієчку. Карликовий пудель не підходить для сімей з маленькими дітьми, вони дуже крихкі.

№4 Ньюфаундленд

Великий і жахливий ведмідь - на вигляд і добрий ведмедик - всередині. Цю породу виводили рибалки, як собаку-компаньйона, тому вона не агресивна і любить людей. Вони обожнюють спілкування зі своїми господарями і готові їм прислужитися. Також виступають в якості захисника. Але вони не кусають кривдника, а стають щитом між атакуючим і жертвою.

pic Плюси: готовий постійно служити людям, любить бути разом з ними, обожнює дітей.

Мінуси: велика собака з великою шерстю, значить її буде валом в будинку. У квартирі такому ведмедику буде тісно, ​​краще заводити ньюфаундленда тим, у кого є приватний будинок за містом.

№5 Бігль

Грайлива, досить невелика, мисливська порода собак. Завдяки її природному нюху, їх використовують на митниці для пошуку заборонених речовин. Вимагає виховання, так як це - уперта порода собак. При цьому вони дуже добрі, ласкаві, грайливі і люблять своїх господарів.

pic Плюси: маленька порода, підходить для утримання в квартирі.

Мінуси: вимагає великих фізичних навантажень і ретельного виховання, щоб не шкодити будинку.

Як визначити, що ви сумісні з коханим?

Як колір одягу впливає на ваш настрій, самопочуття та успіх у справах