Пуховик давно вже став одним з найнеобхідніших речей зимового гардеробу. У пуховій куртці легко, тепло і зручно, а різноманітність моделей дозволяє вибрати найбільш підходящу саме для тебе. Ще один вагомий плюс - ці невибагливі куртки можна прати в домашніх умовах. Головне - знати кілька секретів, щоб після прання твій пуховик не втратив свого виду.

Давайте розглянемо докладніше, як правильно прати пуховик в пральній машині і вручну.

Як правильно прати пуховик в пральній машині:

1. Ніколи не намагайся випрати одночасно кілька пуховиків, - завантажуй тільки один, щоб йому було в барабані пральної машини досить просторо. Справа в тому, що пуховик повинен вільно переміщатися всередині машини і всіляко «бовтатися», тільки тоді можна розраховувати на якісне прання не тільки тканини, але і наповнювача.

2. Обирай дбайливий і делікатний режим прання - не вище 30 градусів.

3. Щоб правильно прати пуховик в домашніх умовах, тобі знадобиться не порошок, а рідкий миючий засіб, бажано підібрати призначений спеціально для пуховиків. Відшукати такий засіб неважко - зазирни в господарські магазини і в відділи побутової хімії.

4. Швидкість віджиму повинна бути мінімальною. А полоскати пуховик слід особливо ретельно, не завадить кілька разів запустити режим додаткового полоскання, щоб на твоїй куртці не залишилося некрасивих розводів.

5. Перш ніж помістити пуховик в машину, зніми з нього капюшон і хутро, якщо зможеш. Після цього застебни всі кишені, блискавки, кнопки і гудзики. Тепер можна прати.

6. Маленький секрет: разом з курткою відправ в пральну машину 3-4 звичайних тенісні м'ячики. Не дивуйся: м'ячики будуть весело стрибати в барабані, не дозволяючи збитися в грудки пуху всередині куртки.

Як швидко та просто почистити витяжку на кухні

Як випрати пуховик вручну:

Якщо ти з якоїсь причини не наважуєшся довірити свій улюблений пуховик пральній машині - можна випрати його руками, по-старому. Правда, тут теж є ряд правил, порушувати які небажано.

1. Найбільше забруднюються, як відомо, лікті, кишені, комір і манжети. Тому доведеться попрацювати над цими ділянками особливо ретельно. Налий на ці місця невелику кількість шампуню або рідкого мила, акуратно потри їх щіточкою, після чого гарненько змий піну.

2. Якщо ти вирішила все-таки випрати пуховик цілком, то розташуй його вертикально, щоб якомога менше намочити наповнювач. Намочи тканину, потри забруднення намиленою м'якою щіткою або губкою, а виполоскати виріб можна за допомогою душа, струмені якого слід направляти не в упор, а по дотичній.

3. Сушити куртку з пуховим наповнювачем рекомендується на «плічках», подалі від батарей і прямих сонячних променів. Це важливий момент, який потрібно обов'язково врахувати, інакше пух під впливом високих температур придбає ламкість. Під час просушування пуховика потрібно періодично струшувати його, тоді ти будеш врятована від виникнення грудочок пуху під підкладкою, наповнювач просохне рівномірно.