Білий колір у всі часи був ознакою чистоти і цнотливості. До того ж білі речі радують око, викликають позитивні емоції, вони завжди шикарні. Чи помічали ви, що звичайнісінька біла сорочка завжди виглядає святково і урочисто? Тому, ми підготували декілька порад, як відбілити білі речі в домашніх умовах.

Почати варто з того, як правильно прати білі речі.

Порада 1: Перед пранням білизну потрібно впорядкувати Це загальновідоме правило. Щоб білі речі не полиняли і не забарвилися в інші кольори, їх потрібно розділити. Біле потрібно прати окремо завжди і бажано в першу чергу.

Порада 2: Речі потрібно прати відразу після забруднення, не можна залишати прання «на потім» Згодом плями проникають глибше в структуру тканини і випрати їх звідти буде набагато складніше, а часто взагалі неможливо.

Порада 3: Потрібно визначити природу плям, які потрібно відіпрати Забруднення можуть бути білковими (їжа, трава) або мінеральними (земля). Білки заварюються в гарячій воді, щільно прикріплюючись до ниток тканини, після такого прання залишаються сліди. Тому відпирати забруднення білкової природи, на відміну від мінеральних забруднень, необхідно з попереднім замочуванням і запиранням в теплій воді. Не варто забруднені речі відразу занурювати в воду гарячішу 40 градусів. Засіб для прання з тієї ж причини має містити біоензими, речовини, що розщеплюють білки. Мінеральні забруднення потрібно відпирати відразу в гарячій воді.

Порада 4: Синтетику і вовняні речі потрібно прати окремо від білих речей з бавовни і льону Якщо не дотримуватися цього правила, білий одяг може стати сірого відтінку. Ще одна проблема всіх господинь - неправильний догляд, нерегулярні прання стають причиною того, що виріб починає втрачати свою привабливість: такий білий одяг, як дитяча вишиванка, може посіріти, пожовтіти. Старий і перевірений засіб з кип'ятінням не завжди буває оптимальним. Такий метод не підійде для синтетики або ніжних тканин. Після виварювання вони просто розповзуться.

Як відбілити білі речі в домашніх умовах

1 Спосіб. За допомогою 3% перекису водню. Необхідно налити в таз 2 літри води, додати 1 чайн.ложку 3% перекису водню, перемішати і замочити на 15 хвилин ті речі, які перете. Важливо кожні 5 хвилин одяг м'яти і рівномірно перевертати. Якщо додати в даний розчин ще й соду, то отримаємо яскраво білий одяг.

Як легко почистити праску: поради для господині

2 спосіб. За допомогою соди. Є ще один варіант відбілити посірілий білий одяг содою. У ємність на 5 л теплої води засипати 5 столових ложок соди. В цей розчин додаємо 2 ложки нашатирного спирту, на кілька годин потрібно замочити речі, які потребують відбілювання. Через 2-3 години необхідно ретельно прополоскати одяг і випрати її традиційним способом.

3 спосіб. За допомогою солі. Відбілити речі можна і за допомогою звичайної кухонної солі. У таз налийте 2 л гарячої води. Додайте 1 стол. ложку солі, 1 ложку нашатирного спирту і 3 ложки перекису водню. Обов'язково додайте пральний порошок для ручного прання. Цей спосіб підходить для відбілювання речей з вовни та бавовни.

4 спосіб. За допомогою гірчиці. Біда всіх господинь - це запрані рушники. І користуватися соромно, і викинути шкода. Можна повернути їм колишній вигляд, якщо застосувати для цього гірчичний порошок. Розчиніть його в воді і замочіть брудні рушники. Через кілька годин прополощіть їх водою, і насолоджуйтеся білизною!