Вчора, 5 листопада о 22:39 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, за адресою: село Оженин вулиця Дивака, 2 Острозького району.

На місце виклику було негайно направлено рятувальників 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Острог. Прибувши на місце виклику бійці ДСНС відразу подали на ліквідацію пожежі один водяний ствол. В зв’язку з сильним задимленням рятувальники працювали в апаратах захисту органів дихання та зору. Пожежу вдалося локалізувати о 23:00, а о 00:43 повністю ліквідувати. До приїзду пожежно-рятувального відділення власник будинку отримав опіки сорок відсотків тіла та був госпіталізований в реанімаційне відділення Острозької ЦРЛ. Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку в приміщенні кухні житлового будинку (двохповерховий, цегляний, критий шифером, розміром 12х8м) та пошкоджено дерев’яну сходову клітину на другий поверх будинку.

До ліквідації пожежі було залучено одну одиницю спец техніки ДСНС та 4 рятувальника.

Шановні громадяни рятувальники Рівне нщини закликають дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Зокрема:

не паліть у ліжку;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням;

при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області