З нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України на Рівненщині пройдуть урочистості.

23 серпня, до Дня Прапора, у Рівному традиційно відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого стягу. Церемонія розпочнеться о 9 годині на Майдані Незалежності.

Того ж дня, о 12 годині, у Рівне нському облмуздрамтеатрі відбудуться урочистості до 27-ї річниці незалежності України. Початок заходу - о 12.00.

Як розповіла заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко під час оргкомітету з нагоди свята, цього разу на головній сцені Рівне нщини виступатимуть найобдарованіші діти – ті, які прославили область на увесь світ.

У День незалежності, 24 серпня, о 10.30 годині на «Алеї Героїв» кладовища «Нове» загиблих за Україну вшанують панахидою та покладанням квітів; о 11.10 годині покладуть квіти та вінки до пам’ятника «Загиблим за Україну». А об 11.30 на Майдані Незалежності відбудеться спільний молебень за Україну «Боже, Великий Єдиний, нам Україну храни».

За словами начальника управління культури і туризму Рівне нського міськвиконкому Тараса Максименка, впродовж дня на головному Майдані області, Парку культури і відпочинку, «Лебединці» відбуватимуться різноманітні заходи - мистецькі акції, майстер-класи та концерти.

Традиційно у День незалежності у Рівному відбудеться спідвей. О 17 годині на рівненському «Мототреці» за першість у Міжнародній лізі спідвею змагатимуться гонщики з чотирьох країн Європи.

Також у ці дні, з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності у Рівному, районах і містах області відбудуться патріотичні, мистецькі акції та спортивні змагання.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.