Рівненський Будинок побуту останні кілька років продукує навколо себе скандалів не менше, аніж політики. Цього разу на нього претендують і МПП "Моріон", яке й орендувало приміщення понад 15 років поспіль, та КП "Спецкомбінат - ритуальна служба".

Будинок побуту огорнули скандали ще влітку 2015-го, коли суборендарі нарікали: ані ремонту, ані належних умов для роботи не мають, натомість отримують платіжки з усе більшими сумами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок побуту опинився у центрі скандалу

Договір оренди з МПП "Моріон" закінчився у 2015. Іще півроку після того міські чиновники та депутати думу думали, що ж із шестиповерховою будівлею у центрі Рівного робити. Навіть пропонували продати його й зняти тягар з себе. Але передумали і таки віддали в оренду "Моріону" на 1 рік і чотири місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний "Моріон" таки отримав рівненський Будинок побуту [ВІДЕО]

Тепер же на розгляд бюджетної комісії потрапило відразу два проекти рішення: про оренду Будинку побуту МПП "Моріон" та інший, альтернативний - «Про передачу приміщень “Будинку побуту” за адресою м. Рівне , вул. Шевченка, 3 на баланс та оперативне управління КП “Спецкомбінат — ритуальна служба”.

Перший, за словами начальника управління комунальною власністю Наталії Поліщук, передбачає окрім усього іншого укладання з МПП «Моріон» договору про безоплатне зберігання захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони), що розташована в підвальному приміщенні будівлі.



pic

Другий проект рішення, підготовлений членом бюджетної комісії, депутатом Рівне ради Олександром Довжаницею, містить пояснювальну записку:

"З метою збереження в комунальній власності міста приміщень «Будинку побуту» та його господарського управління, збереження профілю використання будівлі та збереження робочих місць для жителів міста. В зв’язку з низькими цінами на ринку продажу нерухомості і тому несвоєчасністю відчуження приміщень комунальної власності. Залишити приміщення в комунальній власності, (яке на даний час дає надходження в бюджет міста), створити дочірнє підприємство з метою оперативного управління і господарської діяльності."



pic

Та членам бюджетної комісії, схоже, такого пояснення було замало:

- А навіщо він (Будинок побуту - авт.) ритуальній службі? - запитала депутат Галина Кульчинська.

- А щоб похоронити, - парирував депутат Сергій Васильчук

Врешті, бюджетна комісія все ж підтримала перший проект рішення. Тепер слово за сесією Рівне ради, яка відбудеться вже 27 квітня.