Відтепер диплом спеціаліста прирівнюватиметься до магістра. З 2017 року раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюватиметься до диплому магістра.

Дипломи тих, хто раніше отримав освіту рівня спеціаліст, прирівнюються до магістерських. Це означає, що на дипломі буде написано “Спеціаліст”, але прирівнюватися він буде до “Магістра”.

Про це повідомляється на сайті Міносвіти. Згідно із законом «Про вищу освіту», здобути її тепер можна за 5 ступенями: молодшого бакалавра, бакалавра, магістра, доктора філософії та доктора наук. Диплом бакалавра прирівнюватимуть до отримання повної вищої освіти. З ієрархії наукових ступенів також прибрали «кандидата наук». Відтепер для продовження наукової діяльності у будь-якій спеціальності потрібно буде здобувати звання доктора філософії. Всі, хто захищав дисертації, навіть з технічних спеціальностей, стають докторами філософії.

Ті, у кого вже є таке звання, можуть отримати диплом доктора філософії. Востаннє цього року здійснюватиметься набір і за рівнем «молодшого спеціаліста». Замовлення на цей освітньо-кваліфікаційний рівень збільшили на 10% перед скасуванням. Таке рішення прийнято у зв’язку з невизначеною ситуацію з фінансуванням замовлення для професійно-технічних закладів на місцях. Як вважають експерти, ми на шляху переходу від радянської класифікації до європейських стандартів.

Інформує Інформагентство "АСС"