Минулої доби за шістьма із семи зареєстрованих на Рівненщині фактів незаконного поводження із вогнепальною зброєю, боєприпасами і вибухівкою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 263 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вилучили та направили на експертизу загалом 220 патронів різного калібру та осколкову ручну гранату «РГД-5», виявлені у Млинівському, Рівне нському районах, Здолбунові та обласному центрі.

Оперативники Рівне нського відділу поліції неподалік залізничного вокзалу затримали 37-річного жителя Квасилова, який незаконно збув 34-річному львів’янину 50 патронів калібру 9 мм та 50 патронів калібру 5,45 мм за півтори тисячі гривень. Жителя Рівне нського району затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Під час проведення санкціонованих обшуків у відкритих кримінальних провадженнях правоохоронці виявили та вилучили за місцем проживання у 26-річного рівнянина осколкову ручну гранату «РГД-5», у 29-річного жителя обласного центру — дев’ять патронів, а у 28-річного здолбунівчанина — 82 патрони різного калібру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному п’ятеро чоловіків пограбували таксиста [ФОТО]

34-річна млинівчанка добровільно видала 43 патрони з відповідним маркуванням до пістолета «ТТ», які вона знайшла у кладовці квартири за місцем проживання.

У цілому, починаючи із четвертого березня, відколи розпочався практичний етап профілактичних заходів із протидії злочинам, пов’язаним із незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухівки поліцейські на Рівне нщині виявили та вилучили 494 одиниці зброї: 484 патрони, пістолет, чотири гранати, тротилову шашку, саморобний пристрій, дві мінометні міни та інші боєприпаси.



pic Інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області.