Понад 8 тисяч жителів Рівненщини вже отримали пільгові кредити на «тепло».

Державна програма з енергоефективності користується попитом у мешканців Рівне нщині .

Як розповів перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський, тільки з початку 2016 року більше 5 тисяч мешканців Рівне нщини «зекономили» тепло за рахунок бюджетних коштів. А з часу реалізації Програми кредити на «тепло» отримали понад 8 тисяч сімей.

Утеплитися до зими поспішають і мешканці багатоповерхівок. Пільгові кредити вже оформили 26 ОСББ.

Усього на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів банками області видано кредитів на загальну суму 143,7 мільйони гривень.

Для жителів Рівне нщини, за словами Юрія Приварського, діє трирівнева компенсація відсоткових ставок – з державного, обласного та місцевих бюджетів. «Держава відшкодовує 20-70% суми кредиту. Паралельно вже другий рік діє обласна Програма, відповідно до якої додатково компенсують 15% тіла кредиту. На ці цілі з обласного бюджету у 2016 році вдалося спрямувати 3 мільйони гривень», - розповів перший заступник голови ОДА.

З метою здешевлення «теплих» кредитів діють відповідні районні та міські програми.

Так, відсоткові ставки відшкодовують також в Дубровицькому (9,5%), Здолбунівському (5%) районах та місті Рівне (9,5%). Зокрема, в обласному центрі відшкодування з міської скарбниці отримали більше 600 рівнян на загальну суму 191 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.