Антивандальні вуличні меблі з бетону та термодерева, укомплектовані сонячною батареєю з можливістю підзарядки мобільних гаджетів, вечірньою підсвіткою, велостоянкою, смітниками, пандусом для зручності маломобільних груп людей хочуть облаштувати у центрі Рівного.

Такий “громадський простір” активісти прагнуть створити на перехресті вул. Словацького та бульвару Незалежності. Ціна питання — 108 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадський бюджет: у Рівному може з'явитися урбан парк

Проект щодо втілення такої ініціативи запропонувала на розгляд рівненська активістка та дизайнер Оксана Іванова на конкурс фінансування за громадським бюджетом.

“Ми вважаємо, що місця для спілкування та взаємодієї між людьми не повинні обмежуватись лише кафе, ресторанами та власними домівками, а виходити за їх межі, на відкриті території. Чимало іноземних гостей міста стверджують, що у Рівного є величезний потенціал для перетворення. Наразі місту дуже бракує таких територій. Ми плануємо виправити цю ситуацію”, - йдеться в описі проекту .

Також Оксана Іванова додає, що проект полягає у створенні місць для комунікації та відпочинку для жителів та гостей міста. Ним передбачається комплексна розробка та реалізація вуличних меблів та комплектація усім необхідним для сучасної людини.

- Зокрема, дизайн європейського зразку, лавки антивандальної конструкції з бетону та термодерева, сонячна батарея з можливістю підзарядки мобільних гаджетів, вечірня підсвітка виділить локацію навіть у темряві, стоянка для велосипедів сподобається активним відвідувачам, ця конструкція легко інтегрується у будь-яку паркову зону, зелені насадження розбавляють урбаністичний дизайн, пандус дає доступ маломобільним групам людей до локації та інтегровані в конструкцію смітники дозволять підтрімувати чистоту, - додає активістка.

Усі ці об’єкти, на думку ініціатора, у комплексі створюють органічний затишний куточок та пожвавлює локацію. Особливість проекту в тому, що такі стилізовані зони відпочинку можна в подальшому встановлювати у різних куточках міста. Адже локація дасть можливість створити місце для читання книг, для організації невеличких заходів, спілкування і просто комфортного відпочинку.

Більше про проекти, які подані на конкурс фінансування за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.

pic

pic