У Рівному з'явиться "Розумна зупинка". Її обладнають сучасними технологіями. Нині ж рух транспорту рівняни можуть відслідковувати за допомогою спеціального мобільного додатку. Більше про це та де планують облаштувати унікальну зупинку у сюжеті наших журналістів.

Як виглядатиме перша у місті "Розумна зупинка" сьогодні презентували у Рівному. Нагадаємо, програму розробляла житомирська компанія «Авто-Імідж», яка і встановлюватиме зупинку.

Проектанти запевняють: окрім зовнішнього вигляду "розумна зупинка" є функціональною та зручною.

Для цього розробники облаштують зупинку двома камерами, які будуть фіксувати всі правопорушення навколо. Найголовніше, кажуть проектанти, це встановлення електронного табло, де буде вказано час прибуття громадського транспорту. Втім, облаштувати сучасну зупинку зможуть лише після того, як обладнають увесь міський транспорт GPS-трекерами». Поміж тим, начальник міського управління транспорту та зв'язку переконаний: у такий спосіб вдасться дисциплінувати водіїв.

Коли "Розумна зупинка" з'явиться у Рівному ще не відомо. Втім, звести її планують на вулиці Соборній біля райдержадміністрації. Нині ж відслідковувати рух транспорту можна за допомогою безкоштовного додатка City.Dozor.Tech.