Вічна проблема у студентів - як вивчити кілька предметів та підготуватись до практичних занять. Тим більше, коли кожен з викладачів вимагає від тебе по максимуму. Втім, не треба опускати рук. Якісно підготуватись до занять під силу кожному. Не втрачай часу і дізнавайся - як швидко й легко вивчити все, що тобі потрібно.

1. Конспектуй коротко

Для кращого запам’ятовування матеріалу варто виокремити для себе пункти. Виділяти їх можна у різних формах: у вигляді цитат, запитань чи коротких тез. Із цих пунктиків ви складете цілий план вашого матеріалу. Таким чином ви отримуєте хорошу шпаргалку.

pic

2. Читати текст, виділяючи слова у групи

Потрібно знати, що коли людина читає слова нероздільно, а цілою фразою, тоді вона сприймає нову інформацію цілісно. Тобто все, що читаєш фразами відкладається у твоїй пам’яті.

3. Визначити головні фрази чи терміни

При вивченні великих текстів, а особливо, які написані іноземною мовою, можна скористатись методом виділення ключових термінів. Коли ви будете згадувати опорну фразу, ваш мозок на підсвідомому рівні одразу підкаже логічний ряд слів пов’язаних із обраною фразою чи терміном.

pic

4. Повторювати прочитане

Згадай, як в голові «засідають» пісні? Їх просто часто крутять на радіохвилях, телебаченні і т.д. Тому і ти намагайся максимально частіше згадувати вивчене. Якщо читаєш текст, роби спроби читати не менше 7 разів. Вчиш щось напам’ять - повторюй якомога частіше будь-де і будь-коли: в маршрутному таксі, на перервах, під час прогулянки і т.д..

5. Вчи перед сном

Вчені довели, що прочитаний матеріал перед сном дуже легко закладається у твоїй пам'яті. Після того, коли прокинешся, то одразу повтори декілька разів прочитане. Тоді точно все будеш пам’ятати.



pic