У Рівному почали розвивати туризм та культурне життя міста. Вже через три роки рівняни зможуть побачити голограму знищеного Рівненського палацу. Як і за які кошти організатори будуть втілювати цей проект розповіли під час презентації Програми «Відродимо у Рівному замок(палац)» на 2016-2018 роки».



pic

За інформацією геофізиків, фундаменти та підвали Рівне нського палацу, що був зруйнований після ІІ Світової війни, збереглись і потребують порятунку.

Проект розроблений на 3 роки, у 2016 році планують витратити 400 тис. гривень, з яких 100 тис. на охорону об’єкту. Фінансове забезпечення здійснюватимуть у межах бюджетних призначень.



pic

Директор Рівне нського краєзнавчого обласного музею Олександр Булига каже, що замок стане «своєрідною фішкою нашого міста».

Автори проекту, планують облаштувати голографічну презентацію-шоу проекції палацу та фрагментів із життя мешканців від 15 ст. до наших днів.

Запевняють, що заходи цієї Програми сприятимуть активізації культурному, історичному та туристичному життю міста, надходженню коштів від туристів до місцевого бюджету.



pic

Щоправда, проект зможе бути реалізований після рішення Рівне нської міської ради.