Очевидці війни після повернення додому часто потребують психологічної реабілітації. Та не кожен знає, як можна адаптуватися до повсякденного життя. Кожен шукає свій спосіб. Власним рецептом з Першим місцевим поділився демобілізований учасник АТО Андрій Ліснічук.

Весь жах війни бачив чи не кожен боєць на Сході України. Та після повернення додому швидко адаптуватися до мирного життя може не кожен. Так, Андрій Ліснічук перебував у зоні АТО майже рік. Був у Пісках, Донецькому аеропорті та Авдіївці. Боєць розповідає - після повернення із зони АТО - життя кардинально змінилося.

Адаптуватися до мирного життя бійцю допомагла підтримка сім'ї, заняття спортом, а саме джиу-джитсу та греплінг. Андрій Ліснічук каже - для нього це не просто спорт, а синтез боротьби як фізичної дисципліни так і духовної, де немає поразок. Окрім того, до тренувань долучилося ще декілька учасників АТО. Спільні тренування допомагають зняти психологічну напругу, а також підтримати фізичну форму.

Навіть, перебуваючи у зоні АТО, Андрій Ліснічук разом із товаришами намагалися віднайти час, щоб потренуватися. Каже - це допомогало їм відволіктися від тих страшних подій.

Нині Андрій разом із дружиною тренують дітей різної вікової категорії. А вже найближчим часом планують зробити безкоштовне навчання для дітей учасників АТО.