Окремі вулиці вже заповнила вода. Комунальники похабцем вивозять сніг, а рятувальники готуються до ймовірного паводку. Чи варто рівнянам боятись повені — дізнавалася Анна Яцук.

Човни рівнянам не знадобляться, а от гумові чоботи стануть у нагоді. Особливо мешканцям вулиці Басівкутської, Чорновола, району залізничного вокзалу та Тютьковичів.Це місця де вже стоїть вода і можуть бути підтоплені будинки. Мешканець вулиці Жоліо Кюрі дід Олексій на вулицю без гумових чобіт вже не виходить. Каже, поки води мало та незабаром будуть підтоплені всі навколишні вулиці.

Комунальники вже збирають сніг з найпроблемніших вулиць Рівного, де зливова каналізація неспроможна пропустити великий потік талої води. Втім кажуть, відповідної техніки для цього не вистачає.

А от у бійців Міністерства Надзвичайних ситуацій у Рівне нській області - спецтехніки й справді вдосталь. Найбільше пишаються плаваючим транспортером, вага якого 20 тон. Він єдиний в області. Їздить як по суші так і по воді. Брав участь у ліквідації надзвичайної ситуації в Івано-Франківській області.

Для ліквідації повені у рятувальників також є численні плавзасоби, жилети, круги, мотузки, мотопомпи, автомобілі спецпризначення та 742 людини особового складу. Тому працівники МНС запевняють, боятися рівнянам паводку або навіть повені - не варто.

За прогнозами синоптиків, різкого потепління найближчим часом не буде. Температура становитиме плюс сім вдень та мінус три уночі. Однак паводок можливий, адже цьогоріч надто сніжна зима.