Снігопад обвалив покрівлю сільської школи на Здолбунівщині. Керівництво закладу каже, якби це сталося в робочий день — без жертв не обійшлося. Поки у школі думають, де навчати дітей, місцева влада шукає гроші на ремонт. На місці інциденту побував Андрій Лобчук.

У школі села Спасів Здолбунівського району сьогодні порожньо. На роботі лише вчителі, а замість школярів — будівельники.

Нині у кількох кабінетах на стелі вже з'явились тріщини, а разом з ними і краплини води. Утім вчителів найбільше турбує де вчити дітей. Спочатку хотіли перенести кілька класів у сільський клуб чи везти учнів шкільним автобусом у сусіднє село.

Утім районна влада запевняє небезпеки здоров'ю дітей немає, а дах невдовзі полагодять. Гроші на це планують виділити вже за кілька днів. Більше того хочуть замінити покрівлю повністю.

Школа у Спасові побудована ще у сімдесятих роках минулого століття. Капітальний ремонт даху не робили 2 десятки років. А нині тут навчається майже півтори сотні дітей. Якби вони під час обвалу були у школі без жертв не обійшлося б.