Традиційно господарки вирощують домашні рослини на підвіконнях. Тут і освітлення гарне, і поливати квіти дуже зручно. Тільки не завжди розміри підвіконня дозволяють розташувати там великі квіти або ж умістити потрібну кількість вазонів із квітами. Тоді виникає питання: як розмістити зелених "улюбленців", щоб раціонально розподілити корисний простір квартири або будинку, і в той же час забезпечити квітам належний догляд? Вихід є - купити спеціальні підвісні пристосування - кошики або кашпо.

Кашпо являють собою спеціальні ємкості, у які ставиться одиночний горщик із квіткою або зеленою рослиною.

pic

Підвісні кашпо - більш цікавий варіант, оскільки передбачається розміщення декількох рослин одночасно. Завдяки використанню підвісного кашпо можна створити унікальну квіткову композицію! Проте, такий спосіб вирощування кімнатних квітів і рослин має свої недоліки. Існує ряд практичних порад, які допоможуть грамотно і правильно доглядати за квітами в підвісних ємкостях.

1. Пам'ятайте, що тепле і сухе повітря має властивість підніматися нагору, тому рослини в кашпо зажадають від вас частого поливу.

pic

2. Якщо ви перестараєтеся з поливом, то вода з підвісних конструкцій може стікати прямо на підлогу. Такий на перший погляд дріб'язок може привести до катастрофічних наслідків: здуття дерев'яної підлоги. Краще розташувати підвісні вазони на балконі або кухні, де на підлогу укладається плитка або лінолеум.

pic

3. Іноді в горщики укладається шар поліетилену, щоб перешкоджати витіканню рідини з вазонів на підлогу. Однак у такому випадку є ризик залити квіти. Краще помістити горщики з рослинами у водонепроникні контейнери. Проміжки між стінками горщиків і контейнера краще заповнити вологим торфом.

pic

4. Якщо ви вирішили висаджувати кілька рослин в одну ємкість, то пам'ятайте наступні правила: квіти повинні мати схожий режим поливу, бути однаково чутливими до освітлення і мати один температурний режим. Ґрунт краще засипати в контейнер поверх дренажного шару, що є загальним правилом для подібного варіанта вирощування кімнатних рослин.

pic

5. Вішайте кашпо так, щоб ви могли дотягнутися до нього рукою. В ідеалі - розміщайте її на рівні очей, але не вище свого зросту.

pic

6. Після розміщення рослин у підвісні кашпо перші тижні необхідно ретельно стежити за тим, щоб квіти отримували достатньо повітря і світла. Якщо є якийсь недолік, у вас ще буде можливість швидко виправити його, не загрожуючи здоров'ю ваших зелених «улюбленців».

pic