Міжнародному жіночому дню присвячується!

Які саме рослини принесуть в ваш дім не тільки теплий весняний настрій, а й кохання та щастя?



pic

"Жіноче щастя" - спатифиллум. Кажуть, що спатифиллум цвіте в щасливому будинку. Більше того, своєю енергетикою це рослина сприяє налагодженню відносин. Cамотні люди обов'язково знайдуть свою другу половинку, а у молодих пар народяться діти. "Жіноче щастя " завжди приносить у дім взаєморозуміння й любов. Ніжний спатифиллум у всьому любить помірність. Кращі умови для нього - тепло, але не жарко, волого, але не вогко, сонячно, але не яскраво. Розмножують спатифиллум діленням куща при пересадці. Вирощувати його нескладно. Головне: обов'язково обприскуйте свій спатифиллум кожен день, а навесні - пересаджуйте в свіжу грунт.



pic

Фіалка - дуже гарна квітка з екзотичною назвою сенполія. У будинку, де росте ця квітка, менше сваряться. Фіалка допомагає підтримувати мир в сім'ї. Також ця квітка вважається символом вічного кохання. Фіалки, як усім відомо, люблять ретельний догляд, їм потрібно багато світла, вони не терплять жорстку воду. Не завадить їй гарний дренаж (навіть половину горщику можна засипати ним). Поливати фіалку слід не зверху (так гниє коріння та листя), а знизу і трішки підігрітою водою. Отож, найбільшою шкодою для фіалки є: потрапляння прямого сонячного проміння та надто часте поливання рослини зверху вазона.



pic

Китайська троянда або гібіскус. На Гаваях - це "квітка прекрасних жінок". Усім подобаються її красиві і великі квіти. Якщо у вас в будинку з'явиться гібіскус, чекайте на пристрасне кохання. Через велику любов до вологи, гібіскус ще називають "болотяною мальвою". Досить цікаво, саме гібіскус китайський добре освіжає та очищує повітря. Він відновлююче впливає на хворі та пониклі рослини, що ростуть поряд з ним. Доглядати за рослиною слід наступним чином: ставте вазон у добре освітленому, але не сонячному місці. В теплі дні можна винести його на свіже повітря (балкон, сад). Якщо у вас немає такої можливості, то пам’ятайте про регулярне провітрювання кімнати. Як бачимо освітлення для гібіскуса є дуже важливим, в іншому випадку рослина може зовсім не цвісти.



pic

Мирт - це вічнозелений чагарник з маленькими білими квітами. Він володіє, крім краси, ще цілющими властивостями. Саме слово «мирт» перекладається з грецької як «бальзам». В античному світі мирт вважався символом безсмертя і любові. Мирт робить шлюб вдалим, а в сформовану вже сім'ю приносить щастя і мир. У деяких країнах це рослина навіть вважається кращим подарунком для молодят. Мирту не завадить яскраве, але розсіяне світло. Взимку його розміщають в найбільш освітлені місця. Вазон можна виставляти на відкрите повітря, в місце, куди не потрапляють промені прямого південного сонця. Найкраще рослині у прохолодних приміщеннях. В іншому випадку, при теплому й сухому повітрі, мирт скидає листочки.



pic

Аїхрізон - кімнатна квітка. Рослина Аїхрізон відноситься до сімейства товстянкових. Народні прізвиська - "дерево любові" і "дерево щастя". Це кімнатна квітка, яка може вирости до 30 см у висоту. У нього своєрідне листя, схожі за формою на сердечка. Аїхрізон приносить любов і щастя своєму власникові. У догляді не надто вимогливий. Рослина любить яскраве, розсіяне світло, але без потрапляння прямих сонячних променів. Для рівномірного росту вазон час від часу слід повертати у різні сторони. Грунт підійде будь-який. Щоб рослина зацвіла, необхідно створити взимку потрібні умови. Поставити в прохолодне, світле місце. Стежити за поливом: не заливати і використовувати теплу воду.

pic

Хойя, або « воскової плющ » - кімнатна ліана. У рослини безліч різновидів. Наприклад, є хойя Керрі, яка в деяких країнах дарується як « валентинка » на 14 лютого. Хойя принесе вам сімейне щастя, особливо якщо ви поставите її в свою спальню. Поливати хойю слід 1 раз в тиждень, зовсім трішки обприскувати. А от перезволоження вазону зовсім не на користь, про це він розповість вам формою своїх листочків. Якщо вони скручені до низу – зменшіть частоту поливу. До речі, листя буде в’янути і при поганому освітленні.



pic

Калатея - красива і невибаглива рослина для тих, хто шукає щастя. У калатеї красиві і незвичайні візерункові листя, розцяцьковані в химерні різноманітні малюнки. Ця рослина вважається символом і оберегом домашнього щастя. Ідеальним для калатеї вважається температурний режим в межах 18 – 25 °C (влітку до 30 °C) з температурою ґрунту не нижче 18 – 20 °C, а більш прохолодний зміст, особливо в зимовий період і в поєднанні з обприскуванням листя, часто стає причиною загнивання і загибелі рослини. На підвіконнях під прямим сонцем калатея швидко втрачає декоративність – в кращому випадку листя бліднуть або набувають коричнево-червоний колір, а в гіршому – засихають і опадають. Тому краще розмістити рослину всередині кімнати.



pic

Хлорофітум - "сімейне щастя" - одне з найпопулярніших ампельних кімнатних рослин. У народі кажуть, що з хлорофітум сімейне життя буде спокійною і, звичайно ж, щасливою. За цією рослиною легко доглядати. Воно добре росте і красиво цвіте. Рослина дуже стійка, практично нечутлива до коливань температури, вона однаково добре зростає в теплих і холодних кімнатах. Прямі сонячні промені і сухе повітря не несуть загрози хлорофітуму. Рослина не вимагає обприскування, без особливих проблем витримує низьку вологість повітря, тільки влітку поливайте його побільше.

pic

Кислиця (Оксаліс) - рослина досить не примхлива і дуже красива. У соку кислиці присутній щавлева кислота, тому вона і має таку назву. Її можна вирощувати і в кімнаті, і в саду. Якщо вам необхідно знайти своє кохання або зберегти сім'ю, заведіть у будинку кислиці. Якщо ж Ви бажаєте споглядати буйне розростання цієї рослини цілий рік, то для цього потрібно часто змінювати грунт (весна і осінь - пересадка, видалення дрібних, старих бульб), підгодовувати Ваше рослина в проміжках між пересадками і забезпечити вологість і не яскравий розсіяний світло.



pic

Антуріум ("Чоловіче щастя") - квітка, схожа на спатіфілума, але вогненно-червоного кольору. Він приносить щастя і успіх в любові, а чоловікам - "чоловічу силу". Доглядати за рослиною дуже просто: містити в теплі, добре поливати, підгодовувати рідким добривом раз на 2-3 тижні навесні і влітку. Тоді антуріум зацвіте і радуватиме 3-4 місяці. Починаючи в пізньої осені і всю зиму рослина не "годують". Пересаджують антуріум щорічно навесні: переносять разом із земляною грудкою в новий горщик , відокремлюючи нові кущики. Основні правила посадки: чи не заглиблювати надмірно в землю точку росту і не травмувати «повітряні » коріння. Він не виносить прямих сонячних променів, вимагає частого обприскування і має схильність до високої вологості. І що дуже важливо - отруйний!

Отож, виберіть і подаруйте рідній людині гарну рослину, і найголовніше вірте: вона обов’язково принесе щастя і кохання!

Читайте також: Кімнатні рослини, що приносять удачу та достаток