Вибори міського голови у Рівному відбулися. Явка - рекордно низька, не обійшлося без інцидентів. Однак це не привід сумніватися у результаті голосування - кажуть в Комітеті виборців. Остаточні ж відсотки тервиборчком оголошувати не поспішає. Перераховують голоси по трьох дільницях. І розглядають скарги. Щоправда, від кого - не уточнюють. Більш охочі до спілкування громадські спостерігачі. Вони вже оприлюднили власні підсумки.

Громадянська мережа "ОПОРА", окрім спостереження за демократичністю рівненського плебісциту, перейнялася ще й екзит-полом. Активісти "ОПОРИ" опитали 2 тисячі 100 рівнян. Великої розбіжності з офіційними результатами не очікують.

За даними ТВК, обирати мера на дільниці прийшли всього близько 38 відсотків рівнян. Незвично низька для Рівного активність виборців - результат розчарування людей у міській владі, вважають громадські активісти. Водночас для спостерігачів із Росії - це ознака демократії і привід для заздрощів. Із тим, що вибори у Рівному були демократичними, погоджуються й у Комітеті виборців. Попри зафіксовані порушення, приводу для визнання результатів недійсними голова правління КВУ не бачить.

У Володимира Хомка - 32 відсотки голосів виборців. На другому місці зі значним відривом - Василь Червоній - понад 16 відсотків. На третьому - Світлана Богатирчук-Кривко - майже 15. Це попередні результати, озвучені головою міської ТВК Михайлом Банацьким. Комісії ще доведеться перерахувати голоси по трьох дільницях та розглянути усі скарги. Тож оголошувати остаточні результати виборів раніше четверга Михайло Банацький не планує.