Забезпечення станцій мобільного зв’язку електроживленням і готовність до блекуатів. Такі питання обговорювали під час наради в Рівненській ОДА під керівництвом заступника голови адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександра Терещенка з керівниками представництв операторів Київстар, Vodafone Україна та Lifecell.

Головною темою обговорення стала ситуація у сфері надання телекомунікаційних послуг на Рівненщині, а також потенційні проблеми та виклики, які очікуються під час можливих блекаутів. Адже у випадку блекаутів чи інших надзвичайних ситуацій, важливо забезпечити стабільність голосових послуг. Це необхідно як для населення регіону, так і для роботи критичних служб та органів, - розповів Олександр Терещенко.

Мобільні оператори повідомили, що вже обладнали значну кількість станцій новими літієвими акумуляторами. Пункти зв’язку забезпечені дизельними або бензиновими стаціонарними генераторами. Для оперативного реагування на екстрені ситуації підготували мобільні генератори.

Передусім, у критичних умовах забезпечується робота голосового зв’язку. При цьому послуги мобільного інтернету можуть залишатись недоступними.

Звертаю увагу тергромад, установ та організацій області: якщо ви маєте потужні генератори неподалік базових станцій, у випадку блекауту за зверненням операторів приєднуйте їх до альтернативного електропостачання. Це важливо для забезпечення зв’язку, - додав Олександр Терещенко.

Читайте також: Вбивство на Рівненщині: правоохоронці затримали зловмисника