У Великому Мидську ремонтують два будинки, де зможуть проживати близько десяти внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють в Костопільській міській раді.

Роботи виконують люди, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості. Фінансує придбання матеріалів Костопільська міська рада.

Житло оглянули директорка Департаменту соцполітики Рівненської ОДА Роза Слободенюк, заступник міського голови Андрій Ткачук та заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Панасюк та представники БФ «Рокада».

За два роки через нашу громаду транзитом пройшли близько десяти тисяч ВПО. Дехто виїхав за кордон, після деокупації багато людей повернулись відбудовувати свої домівки Сподіваємося, що нам не доведеться приймати людей з прифронтових територій, адже це означатиме, що ворог наступає. Проте, ми готові надати прихисток тим, хто цього потребує, – зазначає Андрій Ткачук.



Нині в Костопільській громаді проживає 1381 переселенців. Більшість із них отримали підтримку від міської влади та місцевих жителів, знайшли роботу, адаптувалися, мають постійне житло та поки планують залишатися у громаді.

Читайте також: Ухилявся від сплати аліментів: на Рівненщині суд ухвалив вирок чоловіку