Ортопедичне взуття для дітей
Зростаючий організм дитини потрібно всіляко підтримувати. Одним із способів створення комфорту та безпеки є використанням не просто якісного, а ортопедичного взуття, щоб опорно-руховий апарат правильно розвивався. Міцні та красиві ніжки будуть у кожного дитинчати, якщо з раннього віку батьки піклуватимуться про це.

Взуття представлене у різних варіантах. Є різниця у призначенні, типі, сезоні, висоти задника і т.д. Вибираючи ортопедичне взуття для дітей, потрібно заздалегідь визначитися з усіма характеристиками. Зручний каталог для вибору представлений в інтернет-магазині «ORTO SMART», де є достатньо варіантів з різними параметрами. Для додаткової зручності вибору представлені фотографії.

Види взуття

Для зручності поділу використовується кілька класифікацій і одна з них – це властивості та призначення взуття:

  1. Профілактичне. Застосовується для запобігання багатьом захворюванням опорно-рухового апарату, взуття пристосоване для збереження здорових ніжок;
  2. Нескладне. Категорія лікувального взуття, яке призначається при явних деформаціях чи захворюваннях стопи. Виробництво такого взуття на потоці і воно підходить у 80% проблемних випадків;
  3. Складне. Також лікувальне ортопедичне взуття, створене індивідуально відповідно до важких деформацій та захворювань ніжок.

Більшість видів взуття призначені для профілактики. Батьки можуть вибрати різні туфлі, черевики, босоніжки, сандалії та багато іншого.

Характеристики ортопедичного взуття

За відсутності серйозних відхилень взуття має бути комфортним для дитини, відповідати медичним нормам та стандартам. Серед основних особливостей та параметрів потрібно виділити такі факти:

  • стійкий задник, що забезпечує надійне утримання п'яти та стопи в цілому, щоб він не деформувався та згодом відновлював форму;
  • невисокий задник, щоб забезпечити збереження рухливості гомілкостопа;
  • широкий носок, щоб дитина не впиралася в нього пальцями і могла їх злегка розсовувати;
  • гнучка підошва для повноцінного руху дитячої ніжки

У виробництві використовуються натуральні матеріали, включаючи природні тканини та шкіру. Устілка доповнюється м'яким супінатором, додатково дихає. Підошва хоч і пружна, але доповнюється вираженим малюнком, щоб унеможливити ковзання.

Найчастіше використовуються прості застібки у вигляді липучок, за винятком шнурівки. Це надійно і дозволяє швидко надіти чи зняти взуття. По краях задника є м'які подушечки, що виключає натирання дитячої ніжки.