Фото ілюстративне
Знайшовся власник 3-річної рисі, яку на початку цього року знайшли у гідропарку Житомира із травмованою лапою.

Він надав до Державної екологічної інспекції пакет документів, якими намагається довести право власності на червонокнижну тварину.

Як повідомив нам у телефонній розмові старший державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Рівне нської області Ігор ЖАЙВОРОН, цих документів виявилось недостатньо, аби вилучити рись із рівненського звіринця. Тому тварину надалі утримуватимуть у Рівному. А чоловіку, який заявив про право власності на хижака, лишається хіба що звертатись до суду.

Дивіться ще: хижак, який гуляв Житомиром - вже у Рівному (ВІДЕО)

Віддавати рись не бажає і директор зоопарку Олег Павлюк. Адже має сумніви у тому, що рись взагалі потрапила до чоловіка законно.

Нагадаємо, 21 січня 2019 року у Житомирі мешканці звернулись до екологів з інформацією про травмовану рись, яка розгулювала неподалік гідропарку. У неї була пошкоджена передня лапа. Ветеринари дійшли до висновку, що ймовірно тварину утримували у домашній умовах і вона вела малорухливий спосіб життя. Після надання медичної допомоги, хижака привезли до Рівне нського зоопарку, де вона перебуває і нині.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber