Згода на секс - не складніша, ніж чашка чаю! Саме таке формулювання обрали автори мультфільму про необхідність згоди партнера на сексуальні відносини.

Центр "Жіночі перспективи" отримав права та озвучив українською мовою культовий мультфільм "Tea consent". Мультфільм був створений у 2015 році, для підсилення інформаційної кампанії британської поліції, в рамках якої громадянам Британії пояснювали, наскільки важливо отримати згоду партнера чи партнерки перед тим, як зайнятися з нею (чи з ним) сексом.

Нагадаємо, 11 січня 2019 року вступили у дію зміни до Кримінального Кодексу України, відповідно до яких дії сексульного характеру, вчинені без добровільної згоди особи будуть кваліфікуватись як згвалтування чи сексуальне насильство.

До слова, кілька днів зміни до Кримінального кодексу, що стосуються сексуальних стосунків, обросли багатьма міфами і мало не соціальною істерією, кажуть правознавці. Тоді як дійсно важливі моменти - пройшли поза увагою. Жодне насильство не є нормою. Не мовчати про проблеми - найперший крок до його подолання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розписка, аборт, стерилізація: що рівнянам треба знати про новий закон про насильство? (ВІДЕО)

Обговорювали тонкощі закону і у проекті "Рівне 1" "Без цензури".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без цензури: "Розписка на секс: тонкощі інтимного закону" (ВІДЕО)

Тут позитиви та недоліку нового законодавчого акту розтлумачували і посадовці, й активісти. Попри усі нюанси зійшлися в одному: хто не має наміру кривдити ближнього і порушувати закон, тому і боятися нічого.