Фото ілюстративне
З 1 січня в Україні стартувала монетизація субсидій. Житлова пільга буде нараховуватись на рахунок людини у державному банку. В установі гроші спрямовуватимуть на оплату послуг за спожиту електроенергію, воду, газ та інше. Проходитиме монетизація у три етапи. Як скористатися субсидією та не прогавити шанс на економію, дивіться далі у сюжеті.

Багатодітна мама Галина Грушинець цього року подала заяву на оформлення субсидії. Отримуватиме її за новими правилами, адже з 1 січня стартувала монетизація субсидій.

Жінці будуть нараховувати "живі гроші" на банківській рахунок державного банку. Фінансова установа направлятиме кошти постачальникам комунальних послуг. Те, що залишиться - доведеться заплатити самостійно. Так буде в тих, хто в січні 2019 року вперше подасть документи на отримання субсидії.

Головна умова, аби у людини не було боргів за комунальні послуги. Ті, хто подав документи на отримання субсидії ще в минулому році і отримуватимуть її за старими умовами.

Тоді стартує другий етап монетизації субсидії. А це означає, що "живі гроші" отримають ті, хто має право на субсидію в неопалювальний літний сезон. До таких змін готовий і 90-річний рівнянин Степан Брончук. Попри свій поважний вік чоловік з розумінням ставиться до нововведень

Третій етап монетизації стартує 1 жовтня 2019 року. Тоді, кожен, хто отримує житлову субсидію або пільгу, буде отримувати їх готівкою. Рівнянка Тетяна сподівається, що до того часу, вона зможе оформити субсидію. Рік тому жінка отримувала субсидію. Зараз - ні, адже не працевлаштована.

До слова, обов'язковою умовою при подачі документів на оформлення субсидії - наявність мобільного номера телефону.

Що стосується правил надання житлових субсидії, то вони залишаються незмінними. Розмір соціальної допомоги і надалі буде залежати від доходів громадян та розміру витрат на комуналку.

Дивіться також: 

У Шубкові  рятувальники провели профілактичний рейд (ВІДЕО)