Фото ілюстративне
Поліцейські викрили афери молодика, який ошукав більше десяти громадян.

На початку липня торік до поліції надійшло повідомлення 32-річного жителя обласного центру, що знайомий йому молодий хлопець пообіцяв посприяти у працевлаштуванні за кордоном і взяв за ненадані послуги 400 доларів США. Крім того, через два тижні потерпілий знову звернувся із заявою, що зловмисник, зловживаючи довірою, попросив 200 євро на термінове лікування дівчини, що не відповідало дійсності.

А вже цього року список ошуканих поповнився іще десятьма рівнянами, які придбали, але не отримали обіцяні талони на бензин марки А-95 від того ж таки молодика.

Поліцейські встановили, що 21-річний рівнянин, пропонував знайомим талони за вигідною ціною, брав наперед гроші та обіцяв за кілька днів їх доставити. Отримавши кошти, сума яких варіювалася від двох до чотирьох тисяч гривень, зустрічей із потерпілими уникав та ігнорував телефонні дзвінки. Загалом сума завданих збитків наразі становить майже 50 тисяч гривень.

У рамках досудового розслідування за фактами вчинених шахрайств молодику повідомили про підозру. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відомо, що підозрюваний уже потрапляв у поле зору правоохоронців за майнові злочини та незаконне заволодіння транспортним засобом. Поліцейські перевіряють його також на причетність до інших вчинених правопорушень.

Аферисту загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте також: 

Замість зарплати рівнянин отримав струс мозку та перелом ребер