Ці доброякісні утворення - жировики - можуть виникнути на будь-якій частині тіла. Вони абсолютно нешкідливі, і саме тому найчастіше не помічаються. Питання - як позбутися від жировика – виникає лише тоді, коли вони з'являються на обличчі.

Причини виникнення жировиків на обличчі

Жировики можуть стати наслідком таких хвороб і порушень в організмі, як:
1. Цукровий діабет. Цукровий діабет може спровокувати виникнення на обличчі жировиків через підвищений цукор у крові.

2. Хвороби нирок.Ниркові хвороби значно погіршують видільні функції нирок, через що в тканинах організму накопичуються токсини, зайва рідина. Ці патологічні процеси викликають порушення в організмі, в тому числі - в шкірі, провокуючи виникнення жировиків на обличчі й тілі.

3. Проблеми з обміном речовин. Надмірне вживання жирної їжі, великий рівень холестерину (жировики часто стають наслідком вживання фаст-фуду).

4. Захворювання шлунково-кишкового тракту. Захворювання підшлункової залози, захворювання печінки можуть бути причиною жировиків. Саме тому жировики часто виникають при алкоголізмі, при якому, як відомо, страждають зазначені органи.

5. Проблеми з імунною системою. Ослаблений імунітет теж може внести свої корективи у виникненні жировиків на обличчі й тілі.

6. Недотримання правил гігієни. Сюди можна віднести неправильний догляд за шкірою обличчя, невідповідна косметика або засоби гігієни. Наприклад, якщо ви не змиваєте макіяж на ніч -із-за цього відбувається закупорка пор, внаслідок чого з'являються жировики.

7. Гормональний збій. Розлад гормональної функції, частіше - в підлітковому віці, перед місячними в менструальному циклі або в період менопаузи жінки - може викликати дані неприємності на обличчі.

8. Жировики можуть мати генетичну причину. Бувають випадки, коли виникнення жировиків нез'ясовно, але схильність до їх виникнення простежується у родичів. У такій ситуації, жировики людині просто дісталися у спадок.

9. Захворювання органів ендокринної системи. Проблеми з щитовидною залозою можуть служити причиною появи білих прищиків на обличчі. Якщо ви помітили жировики на своєму обличчі - не варто відразу бігти до косметологів, або того гірше - намагатися позбутися від них народними методами. Для початку, краще обстежитися в медичній установі і виявити їх причину.

В основному, в народі для лікування жировик на обличчі використовують


1. Мазь Вишневського. На запалене місце рясно, протягом декількох хвилин, втирають мазь - для того, щоб вона потрапила в глибокі шари шкіри і почала робити свій вплив. Зверху жировик прикривають ватним тампоном і фіксують пластиром. Міняти таку пов'язку потрібно щодня, до повного лікування.

2. Компрес з горілки. Горілка, через велику концентрацію спирту, володіє хорошим знезаражувальним ефектом. Компреси потрібно робити кожен день, розбавивши горілку з водою в співвідношенні ½ щоб уникнути опіків епітелію. Уже після першого компресу жировик зменшиться в розмірах. Не застосовувати на віках!

3. Кропива. Використовувати кропиву краще в якості настою. Беремо пекучі сорти рослини разом з корінням - і виварюємо, як звичайний відвар, даємо настоятися протягом півдоби. Лікування проводиться шляхом накладення на ніч звичайних компресів з настоєм. Рослина, завдяки своїм цілющим властивостям, дуже швидко спалює жир в жировик і сприяє розсмоктуванню утворень на шкірі.

4. Сире куряче яйце. Головне, щоб яйце було свіжим, і бажано - від домашньої курки. Від внутрішньої шкаралупи відділяється плівка, яку необхідно прикласти на жировик білкової стороною. Коли плівка висохне, її потрібно прибрати. У день рекомендується проводити таку процедуру 2 рази. Через 10 днів, плівка витягне жир - і вилікує шкіру.