фото ілюстративне
У Рівному розпочався певний ажіотаж щодо оформлення закордонних паспортів. А все через сезон відпусток та здорожчення послуги з 1 липня. У ЦНАПі кажуть, люди приходять родинами. Подають документи на виготовлення паспорту як дорослим так і дітям.

Дворічний Тимофій сьогодні отримує закордонний паспорт. Через кілька днів він разом з батьками летить відпочивати у Єгипет. Мама Катерина каже, виготовляли сину терміновий закордонний паспорт. Платили ще за старими розцінками.

Платив чоловік десь 800 з чимось гривень, на квитанції було написано, - говорить рівнянка Катерина.

Близько ста людей щодня подають документи на виготовлення закордонного паспорту, кажуть у рівненському ЦНАПі. Кількість бажаючих, останнім часом, помітно збільшилась.

Чеки, які ми видаємо для осіб, у першій половині дня почали значно швидше розбиратись ніж тиждень, два назад. Виникла необхідність виготовлення цих паспортів через відпустки, а також через ціну, яка збільшується - також повпливала на це, - розповіла адміністратор відділу паспортних послуг рівненського ЦНАПу Павліна Петрук.

Нині виготовлення закордонного паспорту коштує 557 гривень, термінового 810. Вже з першого липня вартість послуг зросте. Відповідно буде 682 гривні та 1 034.

24 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про збільшення суми адміністративної послуги при оформленні паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду закордон. Не розповсюджується це рішення тільки для клієнтів, які подають вперше на паспорт придосягненні 14-ти та 17-ти ліття на паспорт громадянина України, - говорить начальник відділу паспортних послуг Наталія Хомич.

Вартість оформлення документів зросте вперше з 2016 року. У ЦНАПі кажуть, нині затримок з виготовленням документів не має. Зараз найближча дата для попередньої реєстрації в електронній черзі - це 1 липня. Тому всі бажаючі подати документи на оформлення закордонного паспорту вже платитимуть за новими розцінками.
 

Читайте також: що варто знати рівнянам при оформленні закордонного паспорту?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber